Over ons2022-08-07T20:55:07+00:00

Donaties welkom!

Wij zijn afhankelijk van donaties: NL06 TRIO 0197886914
De Lotty Veffer Foundation maakt tentoonstellingen, documentaires, educatieve websites en organiseert lezingen en debatten.
Onze projecten realiseren we met subsidies maar er zijn stichtingskosten die daarbuiten vallen, zoals onder andere: website, verzekering, bankkosten.
De Lotty Veffer Foundation is een culturele ANBI.

Wilt u daarnaast via onze digitale nieuwsbrief op de hoogte gehouden worden, vul dan onderstaand formulier in met uw naam (voor- en achternaam), adres (postcode en woonplaats) en e-mailadres.  De gegevens zullen niet met derden worden gedeeld.

Doelstelling

Projecten initiëren en realiseren over historische gebeurtenissen en ontwikkelingen, o.a. op het gebied van WOII, Sjoa (holocaust), genocide en mensenrechten. Vooral in de vorm van persoonlijke verhalen hierover. Deze worden geplaatst in hun context en verbonden met het hier en nu.
De basis van de Lotty Veffer Foundation ligt in het werken met verhalen uit de Tweede Wereldoorlog, waarbij het niet alleen gaat om het herinneren van de gebeurtenissen, maar om doelgroepen de kans te geven hun eigen verhaal te spiegelen. Zonder tekort te doen aan de verschrikkingen die het nazi-regime de Joden en Nederlanders in het algemeen aandeed, schromen we hierbij niet om te actualiseren.

Fondsen

Wij realiseerden onze projecten met subsidies van het vfonds, Stichting Democratie & Media, Mondriaan Fonds, Prins Bernard Cultuurfonds en Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Ga naar de bovenkant